LIPDUB SANTA MARIA DEL CAMÍ

Santa Maria del Camí
Santa Maria del Camí és una vila i municipi de Mallorca. Limita, a llevant amb Consell; a xaloc, amb Santa Eugènia; a migjorn amb Palma; a llebeig amb Marratxí; a ponent amb Bunyola, i a gregal amb Alaró.

Escut
Escut


Localització
Localització
Vista de Santa Maria amb el puig Massanella nevat
Vista de Santa Maria amb el puig Massanella nevat

Gentilici
Santamarier, santamariera
Superfície
37,93 km²
Altitud
132 msnm
Població (2011)
Densitat
6.270 hab.
165,3 hab/km²

Llocs d'interés cultural
Llista de monuments de Santa Maria del Camí
Si aneu a Santa Maria, podeu optar per visitar-ne el centre històric. Hi trobareu la Casa de la Vila, un edifici del segle XVII i, actualment, seu de l´ajuntament i l´església parroquial d´estil barroc, del segle XVIII, i de la qual en destaca el campanar de coberta blava. La zona dels Hostals també té construccions interessants: el convent dels Mínims, del segle XVII, o la Sínia, un pou antic restaurat.
A pesar que la vila està situada a la plana del terme, està emmarcada per la Serra de Tramuntana. El puig de Son Seguí, amb l´ermita, i el puig de l´Estremera, un a cada punta del municipi, són uns paratges idonis per practicar-hi l´excursionisme. També es pot arribar fins a la vall de Coanegra, passant per les cases de Son Torrella, i acabar la passejada a la cova de Son Pou, que a la sala principal té una altura de 50 metres.