LIPDUB CAMPANETCAMPANET

Campanet és una vila i municipi del raiguer de Mallorca. Limita amb els municipis de Selva, Escorca, Pollença, Sa Pobla i Búger. Campanet és un municipi habitat des d'època preromana. Aquest fet ho demostra el nom de la vila, que no prové de campana, sinó del llatí "capanna" amb el plural aràbic "kapanät".
Escut
Escut


Església Parroquial de Campanet
Església Parroquial de Campanet

Localització
Localització

Gentilici
Campaneter, campanetera
Superfície
34,62 km²
Altitud
132 msnm
Població (2011)
Densitat
2.612 hab.
75,45 hab/km²
Patró
Sant Miquel

Llocs d'interès

Llista de monuments de Campanet
Una passejada per Campanet permet descobrir al visitant una mostra arquitectònica típica dels pobles de la Serra de Mallorca. A Campanet hi ha diversos exemples de les antigues cases senyorials, així com mostres arquitectòniques populars i tradicionals. D'entre els primers es poden esmentar les posades de Massana (carrer Major, 7) i de Biniatró (Carrer de Sant Miquel, 20). A més d'aquestes posades hi ha les cases senyorials de Ca'n Ferrer Nou (Cantó des Càrritx, 21), Ca'n Muntaner (Cantó des Càrritx, 27) o Ca n'Aranvet, (Carrer de la Creu, 34). També es poden veure les cases on varen néixer els dos fills il·lustres de la vila, la de Mn. Llorenç Riber i Campins, al Carrer Major, 27, i la del periodista, intel·lectual i poeta Miquel dels Sants Oliver i Tolrà, al Carrer Miquel dels Sants Oliver, 14.
L'església parroquial, que se situa al centre del poble, és d'estil neogòtic. Fou construïda al segle XVIII i destaca per la seva rosassa al centre de la façana.
Un dels llocs que té més interès de la vila és Sant Miquel, allà se situa l'ermita de Sant Miquel, construïda el 1248, poc després de la conquesta catalana. A poques passes hi ha les fonts ufanes, el fenomen geològic més famós de Mallorca. També a Sant Miquel hi ha les Coves de Campanet.