BANYALBUFARBANYALBUFAR

Banyalbufar és una vila i municipi mallorquí situat a l'oest de l'illa, entre la Serra de Tramuntana i la mar Mediterrània. Limita amb Estellencs, Puigpunyent, Esporles i Valldemossa.
El paisatge de Banyalbufar destaca per les seves típiques i característiques marjades escalonades, des de la Mola Planícia fins a la mar.

Localització
Localització

Escut de Banyalbufar
Escut de BanyalbufarBanyalbufar
Banyalbufar


Gentilici
Banyalbufarí, banyalbufarina
Superfície
18,05 km²
Altitud
109 msnm
Població (2011)
Densitat
592 hab.
32,8 hab/km²

Llocs d'interès


Al bell mig del poble es troba la clastra de la Baronia amb una torre on s'hi amagaven els habitants del poble quan sofrien els atacs dels corsaris, i també trobam una atalaia o torre de defensa a un kilòmetre i mig del poble, anant cap a Estellencs, anomenada torre de Verger, altrament coneguda com a "sa torre de ses ànimes". Anar fins a "sa torreta" és el passeig més habitual de tots els banyalbufarins i banyalbufarines.
Destaca "Es penyal", un nucli nucli de cases que es troba en el punt més elevat del poble. S'hi accedeix per les escales situades davant de l'església com per les del darrera . Des d'aquí es pot fer el camí de la síquia.
La millor i més espectacular vista del poble és la que es divisa des de "sa cabarola", punt situat a l'inici de la Volta des General (a sa bastida), que és una excursió que du fins al Port des Canonge.