ALARO
LIPDUB ALARO 2011
Alaró és una vila i municipi del Raiguer. Limita amb Bunyola, Escorca, Lloseta, Mancor, Binissalem, Consell i Santa Maria del Camí.

Escut
external image 197
external image 250px-Alaro.jpg
Localització
external image 300px-Localitzaci%C3%B3_d%27Alar%C3%B3_respecte_de_Mallorca.svg.png
Gentilici
Alaroner, alaronera
Superfície
45,63 km²
Altitud
252 msnm
Població (2011)
Densitat
5.438 hab.
119,18 hab/km²
Patrons
Sant Pere

Llocs d'interès

L'encant paisatgístic d'Alaró convida a l'excursionisme. Destaquen per la seva tradició, les excursions al Castell d'Alaró, al qual es pot accedir a peu des d'Alaró i en el seu cim s'hi troben restes de la fortificació cristiana d'aquest lloc clau i també restes d'aljubs musulmans: i a Orient (que pertany a Bunyola) per l'anomenat pas de S'Escaleta. Altres excursions interessants són la del Puig de S'Alcadena i del Clot d'Almedrà que, pròxim a Lloseta, és un dels llocs més bonics del municipi.
external image foto1.gif
  • Les possessions més importants d'Alaró són: Sollerich, Son Fortesa, Son Curt, Es Verger, Banyols, Ses Artiques, Can Cladera, Son Bergues, Sa Teulera, Son Grau: i el Clot d'Almadrà: Can Xalet, Casa d'Amunt, Cas Senyors i Son Cocó.

external image torreelectricitat.gif
  • Alaró va ésser el primer municipi de Mallorca que va disposar d'electricitat. La Central fou inagurada dia 15 d'agost de 1901 i els promotors foren els Germans Gaspar i Josep Perelló Pol. De la fàbrica elèctrica que constitueix l'únic monument civil d'Alaró, en quedaven alguns vestigis. Actualment s'ha restaurat dit monument i la inaguració fou el 15 d'agost de 2001. L'any 2001, es va commemorà el centenari de l'electricitat amb un prograna extens que va començar per gener de 2001 i es va acabar per juny de 2002.external image creugotica.gif
  • També destaca l'església del s. XVII i al seu costat una creu gótica de finals del s. XV.